Rüter - Grafmonumentenzorg

Onafhankelijke specialisatie op het gebied van grafmonumenten en natuursteen - Facilitaire diensten voor steenhouwerijen en natuursteenbedrijven

vrijdag, september 22, 2006

Alle graven richting Mekka ?

Op de nieuwe High Wood Cemetery in Bulwell (Engeland) zullen alle graven, ook de christelijke, uitgelijnd worden richting Mekka.

Vandaag de dag zullen weinig mensen nog weten dat christelijke graven volgens oude traditie in oostelijke richting geplaatst worden vooruitkijkend naar de heropstanding van Jezus Christus.

Maar op de nieuwe begraafplaats in Bulwell zullen alle graven volgens Islamitisch geloof geplaatst worden, dwz noordoostelijk.

Dit geheel in contrast met alle bestaande begraafplaatsen waar naast een Islamitische afdeling, o.a. RK-afdelingen en algemene afdelingen bestaan.

Slechts op speciaal verzoek (en met extra kosten) kunnen families hun stenen in een andere richting dan de Islamitische krijgen. Dit ondanks het feit dat slechts 15% van de begraafplaats ingedeeld is voor moslims.

Recent onderzoek gaf aan dat ruim 70% van de bevolking zichzelf als christelijk beschouwd. Daarnaast is de positionering van de graven in de richting van Mekka een breuk met de eeuwenoude christelijke traditie van graven die in oostelijke richting geplaatst worden.

Je kunt de vraag stellen of het een positieve wending is voor het eeuwenoude traditionele ter aarde stellen, dat de begraafplaats onderdeel van geloofsconflicten gaat worden.

Bron: Novopress Nederland